Top

Retour en garantie

Herroepingsrecht
U heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Het product mag niet gebruik of geregistreerd zijn in deze periode en moet door ons nog als nieuw verkocht kunnen worden. 

Wanneer u online een product heeft besteld mag u deze uitpakken en proberen voor zover dat nodig is. Dit houdt in dat wanneer u bijvoorbeeld een fietscomputer heeft gekocht, deze mag controleren op de juiste kleur, de juiste houder, omvang et cetera. U mag het product echter NIET in gebruik nemen. Labels / verzegeling mogen ook niet verwijderd worden. Deze kunnen blijven zitten om het product te proberen.


De kosten voor retour van u thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. U dient de verzending met track & trace te versturen en altijd een retour adres te vermelden. Kwijtgeraakte retourzendingen zonder track & trace worden niet verwerkt. Stuur daarom altijd uw retour met track & trace op.

Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en - indien redelijkerwijze mogelijk - in de originele staat, ongebruikt en met verpakking aan wielerkoopjes geretourneerd worden. 

Het verschil met online aankoop en bij ons in de showroom.

Als u een aankoop online doet, dan heeft u in mindere mate de mogelijkheid om het product te bekijken of om vragen te stellen aan een verkoper, wat wel het geval is als u uw aankoop doet in de showroom. 

Wanneer u een aankoop online doet, dan is dat officieel een ‘koop op afstand’. U heeft daarom recht op een zichttermijn van 7 dagen. Vanwege het feit dat Wielerkoopjes.nl is aangesloten bij het Webwinkelkeur heeft u zelfs recht op 14 dagen zichttermijn. Dit houdt in dat wanneer het product bij u is afgeleverd, u 14 dagen de tijd heeft om het product te bekijken, zoals u dat ook in de showroom zou kunnen doen.

Als het product niet naar uw verwachting is en u wilt het retourneren, kunt u dat met het retour formulier doen.

Wanneer u een aankoop doet in onze showroom, dan heeft u dit recht niet. Zodra u een product in de showroom heeft aangeschaft, blijft het uw eigendom. Wielerkoopjes.nl heeft hier echter wel een regeling voor. We brengen dat de geschatte waardevermindering in rekening. Wij kunnen in de meeste gevallen het product niet meer als nieuw verkopen.Indien u een product bij ons in de winkel heeft gekocht en wilt ruilen.
Wanneer een product uit de verpakking is gehaald, kan het product niet meer als nieuw verkocht worden. Als Wielerkoopjes zijnde, wordt er gewerkt met lage winstmarges en wordt er al verlies geleden op het moment dat de doos eenmaal open is geweest. Om deze reden wordt er bij het ruilen van een geopende doos 10% van het aankoopbedrag ingehouden. Zo houdt u 90% van het aankoopbedrag over om te besteden aan iets anders. Het product moet dan wel binnen 14 dagen na aankoop worden teruggebracht of verzonden worden naar ons.

Wanneer de doos ongeopend is geweest, krijgt u gewoon de volledige 100% van uw aankoopbedrag terug en kunt u dit besteden aan een ander product.Defect retour
Indien het product bij retour een defect bevat, wordt deze ter beoordeling bij de fabrikant neergelegd, om te bevestigen dat het om een fabrieksfout gaat. Dit is voornamelijk van toepassing bij producten waarbij technische kennis noodzakelijk is. Zoals electronica, frames, lak defecten, etc.

Gebruikte trainers worden als retour niet geaccepteerd. We accepteren Tacx trainers uiteraard wel als retour indien wij niet juist geleverd hebben of er gebreken zijn. Hetzelfde geldt voor speciaal bestelde of op maat bestelde en geleverde producten. Deze producten vallen niet onder het retour recht. 

Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via info@wielerkoopjes.nl. Wij zullen vervolgens het verschuldige orderbedrag binnen 14 dagen na ontvangst van uw retour terugstorten. 

Garanties
Indien het product retour gestuurd wordt in verband met een defect wordt het product ter beoordeling naar de fabrikant verstuurd. Zodra deze erkent dat het om een fabrieksfout gaat wordt het product (afhankelijk van de staat en gebruiksduur) vervangen. Transportkosten van en naar Wielerkoopjes.nl t.g.v. een garantieclaim komen ten laste van de eigenaar evenals eventuele te maken arbeidskosten. Verdere informatie over garanties is te vinden bij artikel 10 op https://www.wielerkoopjes.nl/p-129347/disclaimer--algemene-voorwaarden

Om een bestelling retour te sturen, dient u onderstaand formulier te downloaden en in te vullen. Deze stuurt u samen met de factuur in de doos met de bestelling retour. 

Let op! Stuur altijd het retour met een doos er omheen. Zoals u het ook van ons heeft ontvangen.

Retourformulier.pdfVeel gestelde vragen
Kan ik het product ook op het adres van Wielerkoopjes omruilen?
Ja, dat is mogelijk. Alleen het geldbedrag wordt via de bank automatisch op uw rekening bijschreven. Een product omruilen kan ter plekke wel gedaan worden.

Hoe snel wordt een retour verwerkt?
Na annulering zal het geld binnen 14 werkdagen terug op uw rekening gestort worden. Van de retourbetaling krijgt u ook een bevestigingsmail. Indien de retour niet gehonoreerd wordt stellen we u hiervan op de hoogte onder vermelding van de reden en sturen we het pakket weer terug. Crediteringen van betalingen met creditkaart kunnen pas na 6 weken zichtbaar zijn op het overzicht. Paypal, Mister Cash en Ideal betalingen zal na 1 werkdag zichtbaar zijn.

Het bedrag staat nog niet op mijn rekening?
Binnen 14 werkdagen na het goed ontvangen van het product storten wij het bedrag op uw rekening. Mocht u het bedrag na 14 werkdagen nog niet op uw rekening hebben, neem dan even contact met ons op.